28 april 2017
19:00

Runsten-Möckleby IF B

Referat: T-nabben/M-ås Komb (9-m) - Runsten-Möckleby IF B

Premiärmatchen slutade med en seger. Vi börjar matchen bra och får igång spelet. Vi blir spelförande och mycket spel sker på motståndarnas planhalva däremot får vi inte hål på 0:an, vilket speglar problemet vi haft under träningsmatcherna. Men tjejerna spelade på bra. Med kvarten kvar får vi en liten dipp i spelet och börjar slå mycket långbollar utan adress. Något vi hinner hämta upp och förbättra innan halvleken är slut. I och med upphämtningen gör vi också 2 mål. 1-0 efter 38 minuter spelade. Anni går loss från försvararen och frispelar Ebba som kan rulla in bollen. 6 minuter senare sker samma senario, Anni går loss och spelar Selma på bottre och slår in bollen.
Andra halvlek känns mycket som en transportsträcka. Vi för mycket av spelet och RM kontrar med långbollar vilket vi löser bra. Stundtals faller vi in i samma spel men hittar gång efter annan tillbaka till vårt spel där vi försöker rulla boll och hitta ytor.
Vår insats är helt klart godkänd matchen igenom, tjejerna kämpar på riktigt bra och ger aldrig upp. Det känns skönt att vara igång på riktigt. Nu har vi en vecka på oss att träna innan vi möter Rockneby borta 8/5.